Velkommen til sæterkjøkkenet

Du som gjest skal få oppleve den tidløse gjestfriheten det er som gjest å komme inn i seterstua, til lukten av mat, tre og grønnsåpe. Vi som lager maten på Hindsæter er ofte å se i seterkjøkkenet under måltidene. Du vil oppleve kreative serveringsmetoder mens vi forteller om råvare og tilberedningsmåte.

Vi er opptatt av genuin matlaging med bruk av friske, sunne og bærekraftige råvarer. Vi styrer derfor unna bl.a. oppdrettslaks, kylling, langreiste grønnsaker og filet av kjøtt (unntatt reinsdyr og urfe). Hovedråvaren i vårt kjøkken er reinsdyrkjøtt fra tamrein som beiter like ved Hindsæter store deler av året - les mer om denne bærekraftige råvaren her.

 

Ofte benytter vi også kjøtt av lokale, gamle kuraser – urfe – som beiter ute hele sommeren. Utegangarsau, ørret fra krystallklare fjellvann, kje fra lokale geitegarder og sjømat fra kysten er også bærekraftige råvarer i vår gastronomiske tradisjon.